Οι Ταλιμπάν απορρίπτουν τη βοήθεια του Πακιστάν που σχετίζεται με τον σεισμό λόγω ενός αμφιλεγόμενου tweet

By | October 13, 2023

ΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ

Οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν εμπόδισαν την παροχή βοήθειας από το Πακιστάν που σχετίζεται με τον σεισμό, λόγω ενός αμφιλεγόμενου tweet που ανέβασε ο πρωθυπουργός της χώρας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό το γεγονός αποτελεί μια ακόμα ένδειξη της τεταμένης διμερούς σχέσης μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με ισχυρές επίσημες πηγές.

Μια αμφιλεγόμενη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ένας ανώτερος αξιωματούχος των Ταλιμπάν, μιλώντας υπό την ανωνυμία, επιβεβαίωσε ότι η ανάρτηση του πακιστανού πρωθυπουργού στο Twitter ήταν η αιτία πίσω από την άρνησή τους να δεχτούν τη βοήθεια. Η διαμάχη ξεκίνησε μετά από έναν ισχυρό σεισμό που έπληξε περιοχές της επαρχίας Χεράτ στο δυτικό Αφγανιστάν. Η Πακιστανική Κυβέρνηση ανακοίνωσε αμέσως την παροχή επείγουσας βοήθειας, περιλαμβάνοντας σκηνές, κουβέρτες, ιατρικές προμήθειες και μια ομάδα γιατρών για τα θύματα της καταστροφής.

Αμφιλεγόμενες πληροφορίες και αντιδράσεις

Ωστόσο, ο πακιστανός πρωθυπουργός ανέφερε ανακριβείς λεπτομέρειες για τη βοήθεια που ετοιμαζόταν να στείλει στο Αφγανιστάν. Αυτή η ενέργεια προκάλεσε οργή από τους Ταλιμπάν, οι οποίοι αποφάσισαν να απορρίψουν τη βοήθεια. Οι ηγέτες των Ταλιμπάν κατηγόρησαν την πακιστανική κυβέρνηση για ανεύθυνη συμπεριφορά και συμβούλεψαν τον πακιστανό ηγέτη να είναι προσεκτικός με τις δηλώσεις του σχετικά με το Αφγανιστάν.

Οι συνέπειες για τη σχέση των δύο χωρών

Οι εντάσεις μεταξύ των Ταλιμπάν και του Πακιστάν έχουν αυξηθεί μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους πρώτους πριν από δύο χρόνια. Οι Ταλιμπάν έχουν κατηγορηθεί για τη δραματική αύξηση των φονικών επιθέσεων στο Πακιστάν. Η πακιστανική κυβέρνηση απαίτησε από όλους τους αλλοδαπούς να φύγουν μέσα σε έναν μήνα, προκαλώντας ένταση στις διμερείς σχέσεις. Παρά την κριτική από τους ηγέτες των Ταλιμπάν, η πακιστανική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιβάλει αυστηρά την πολιτική της για να διασφαλίσει την αποχώρηση των αλλοδαπών.

Το Lâm Anh Care στέκεται επίσης αλληλέγγυο με τους αδελφούς και τις αδελφές μας στο Αφγανιστάν και παραμένει σε επαφή με την προσωρινή αφγανική κυβέρνηση για να προσφέρει την απαραίτητη βοήθεια και υποστήριξη κατά τη διάρκεια των προσπαθειών ανακούφισης και ανάκαμψης.

Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε τους ανθρώπους που έχουν πληγεί από τον σεισμό και να παράσχουμε την απαραίτητη βοήθεια για την ανοικοδόμηση της περιοχής. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την προσφορά μας και να συμβάλλετε μέσω της ιστοσελίδας μας Lâm Anh Care.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *