Έκθεση για την καταστολή της διαφωνίας και τη διάδοση ψεμάτων παγκοσμίως

By | October 11, 2023

Αυτή είναι η ιστορία μιας οικογένειας που υπέστη την κρατούμενη του ενός αδελφού από τις κινεζικές αρχές και την εκβιασμένη σιωπή των υπολοίπων. Η Τσάιμπα, μιλώντας στην Φωνή της Αμερικής, αποκαλύπτει τα καταπιεστικά μέτρα που χρησιμοποιεί η κινεζική κυβέρνηση για να εξουδετερώσει τη διαφωνία και να επιβάλει την αυτολογοκρισία. Αυτό το περιστατικό δεν είναι απομονωμένο, καθώς η Κίνα επιχειρεί να αναδιαμορφώσει το παγκόσμιο περιβάλλον πληροφοριών.

Τακτικές καταστολής και ψευδών

Σύμφωνα με έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, η Κίνα χρησιμοποιεί τακτικές διαδικτυακού και πραγματικού εκφοβισμού για να καταπνίξει τη διαφωνία και να ενθαρρύνει την αυτολογοκρισία. Επενδύει δισεκατομμύρια στην χειραγώγηση ξένων πληροφοριών, χρησιμοποιώντας προπαγανδιστικές πληροφορίες για να προωθήσει τα συμφέροντα της και του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Η Κίνα προσπαθεί να μεγιστοποιήσει την επιρροή της με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς μεριδίων σε ξένα μέσα ενημέρωσης και της δυνατότητας να επηρεάσει τη διεθνή σφαίρα πληροφοριών.

Καταπίεση σε βάρος των Ουιγούρων

Η Κίνα, από την πλευρά της, αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες για γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σε βάρος των Ουιγούρων και άλλων εθνοτικών μειονοτήτων στη Σιντζιάνγκ. Υποστηρίζει ότι οι πολιτικές της στην περιοχή αυτή αποβλέπουν στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του αυτονομισμού. Ωστόσο, οι διεθνείς φωνές αντιδρούν και κατηγορούν την Κίνα για γενοκτονία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ενώ το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει ότι οι ενέργειες της Κίνας μπορεί να συνιστούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Πίεση στην ελευθερία της έκφρασης

Η συγκεκριμένη ιστορία αποτελεί μόνο ένα από τα παραδείγματα της πίεσης που ασκεί η κινεζική κυβέρνηση στην ελευθερία της έκφρασης. Οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί αντιμετωπίζουν απειλές και εκφοβισμό, ενώ η Κίνα προσπαθεί να ελέγξει την παρουσία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να επηρεάσει τη διεθνή επικοινωνία πληροφοριών. Ωστόσο, η κοινότητα διεθνώς αντιδρά και αποκαλύπτει τις ενέργειες της Κίνας, προκρίνοντας ένα κλίμα αποκάλυψης και δικαιοσύνης.

Για να μάθετε περισσότερα για την καταπίεση της διαφωνίας και την προπαγάνδα της Κίνας, επισκεφτείτε το Lâm Anh Care, όπου θα βρείτε πολλά ενδιαφέροντα θέματα και πληροφορίες για την υγεία και την ευεξία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *